المقادير :
فخدة ضان تزن حوالى 2 كيلو _ راس ثوم صغيره _ نصف كيلو فاصوليا بيضاء مسلوقه
ورق لوره _ ملح_ فلفل _ جوزة الطيب _1 بصله مبشوره _ معلقة كبيره بقدونس _2 ملعقة سمنه
الطريقه :
1_ تزال قطع الجيلاتينية الزائده فى الفخده باحتراس لانها تغير طعم الرستو
ثم تنظف بدعكها جيدا بقطعة قماش مبللة بالماء البارد ومعصوره جيدا
2_ تدعك الفخده دعكا جيدا بالسمن من جميع جهاتها ثم ترش بالملح والفلفل
والبهار وجوزة الطيب وتغرز بفصوص الثوم
3_ توضع فى حله او صينيه وتغطى بالغطاء وتزج فى فرن متوسط الحراره
مع فتح الفرن كل نصف ساعه لتقليبها على وجهيها وتغطية الفخده بالمسلى
الموجوده فى اناء النضج
4_ عند قرب النضج ( بعد حوالى ساعه ونصف ) يضاف اليها الفاصوليا
والبصل المبشور وتترك فى الفرن حتى تمام النضج
5_ توضع الفخده على فرشه من الفاصوليا الناضجه وقليل من البقدونس
المفرى وتلف عظمة الفخده بورقه مشرشره