السابلية (بالكيلو)
1/2 كيلو سمن يجب أن تكون لينة وليست جامدة
3/4 كيلو دقيق
2 بيضة
فانيليا
فنجان شاى سكر بودرة
معلقة صغيرة بيكنج بودر
الطريقة
يضرب السمن جيدا ويضاف اليها السكر ونستمر فى الضرب
يضاف البيض و الفانيليا
نضع البيكنج بودر على الدقيق نضيف الدقيق مع العجن باليد
لين ما تتكون عندا عجينة صالحة للتشكيل
نرش على السطح شوية دقيق ونفرد العجينة بالنشابة
بسمك 1/2 سم تقريبا ونبدأ بتقطيعها بقطاعة بأشكال مختلفة ومتنوعة
ندهن صينية بالفرشاة بالسمن والاحسن نستخدم صواني التيفال علشان ما تحتاج لدهن وما تلصق فيها المخبوزات
نرص عليها البسكويت الي شكلناه باشكال مختلفة
وندخلها الفرن متوسط الحرارة لحد ما يستوى
ويمكن يحتاج من الوقت ربع ساعه تقريبا او يعني لحد ما يحمر سطحها السفلي
نتركها تبرد على راحتها وبعدها نبدأ نلزق كل شكلين متشابهين ببعض
ممكن بشوية مربى فراولة أو أناناس أو مشمش والمربى أو بشوكلاته (نوتيلا إذا وجد وهو فحالة شبه سائلة) والي يطلع منه لبرا نستغله للزينة
وذلك بتزيين اطراف البسكوت بشويه جوز هند مبشور أو أي نوع من المكسرات الي نفضلها
وطبعا هالشي باننا نضغط باطراف البسكويت على الصحن المفروش عليه طبقه من جوز الهند أو المسكرات المطحونه
ثاني طبقة وهي بسكويت العدلية بنوعين الأول بالكاجو والثاني بالفستق
أنا ضاعفت الكمية علشان تكفي للعيد
العدلية
كوب زبدة تكون لينة وليست جامدة
كوب سكر (ناقص شوية)
بياض بيضة
فانيليا
نص معلقة بيكنج بودر
2 ونص كوب دقيق
كاجو مفروم بشكل خشن أو فستق أو سمسم حسب الرغبة
الطريقة
نضرب الزبدة والسكر زييييين نضرب بياض البيض زيييييين
نضيفه للسكر والزبدة ونضيف البيكنج بودر على الدقيق
نضع الدقيق على المقدار
ثم نفرد العجينة ونرش على وجهها
الكاجو أو الفستق أو السمسم ونبطط بأيدنا علشان المكسرات أو السمسم يمسك فى العجينة
نقطعها على شكل دوائر وندخله الفرن
لحد ما يتحمر البسكويت من تحت
هذا النوع طعمه طلع لذيييييييذ واول مره اسويه بس يجنن
الغريبة
كيلو دقيق
1/8 كيلو سكر بودرة
بيضة – فانيليا
1/2 كيلو سمن يجب أن يكون لين وليس جامد
1/2 معلقة صغيرة ممسوحة بيكنج بودر
الطريقة
نضرب السمن الاول لحد ما يلين بشكل جيييييد
نضع عليه السكر ونضربهم زين ما زين لين يصيرون مثل الكريمة و لونهم ابيض
ثم نضع عليهم البيضة و الفانيليا
وبعدها نضع البيكنج بودر على الدقيق و نضع الدقيق شوية شوية
على الخليط السابق الى ان تتكون عندنا العجينة
نشكلها على هيئة أقراص صغيره ونضع بوسطها إما
قرنفلة – او نص فستقة – او نص لوزة مقشرة –
او ملبسة– او صنوبره ^^
نرص الغريبة فى الصوانى و ندخلها الفرن و خلى بالج
ان لونها مش ما يتغير من تحت علشان ما تصير عندج الغريبة قاسيه بس مجرد انه يتغير لونها شوي من تحت يكفيها وراح تلاحظين بعد أن حجمها كبر شوي
طلعها من الفرن وخليها تبرد على راحتها بعد وبالعافيه
الجوزية بالتوفي وبالشكولاته
1 زبدة متوسطة (227 جرام) تكون لينة وليست جامدة
كاسين ونصف طحين (رقم واحد)
كاس نشا
بيضتين
نص ملعقة صغيره بيكنغ باودر
كاس سكر ناعم
قليل من الفانيلا للبيض
الطريقة
نخفق البيض مع الفانيلا جيداً
ثم نضيف الزبدة ونخلط حتى يتجانس الخليط بشكل جيد
نضيف عليه السكر بالتدريج ونخفقهم بشكل جيد
ننخل الطحين + النشا + البيكنغ باودر
نضيفهم بالتدريج إلى المزيج السابق
ونعجن بعدها باليد لحد ما تتكون عندنا عجينة ناعمة متماسكة
الآن نقوم بتحضير التوفي
المقادير
3 فناجين سكر
علبتين قشطة يفضل أن تكون بدرجة حرارة الغرفة
مكعب زبدة (10 جرام)
الطريقة
في قدر صغير نذوب السكر على نار هااادية وبحركه بملعقة خشب (يفضل هذا الشي)
وبعد ما يذوب السكر نضيف عليه القشطة ومكعب الزبدة ونحرك بشكل مستمر لحد ما تتجانس المكونات وتختفي كل التكتلات ونرفعه عن النار ونتركه يبرد وفالبدايه راح تلاحظين ان التوفي شبه سائل لكن بعد ما يبرد يتماسك اكثر
نعود للجوزية .. نقوم بتكوين كور صغيره بحجم حبة العنب ونضعها في آلة الجوزية وهي ساخنة ونتركها لحد ما تنضج وبعد ما ننتهي من عمل كل العجينة نحشيها بالتوفي أو بشكولاته النوتيلا الي تكون بدرجة حراره الغرفة وبشكل شبه سال ونلصق كل نصفين مع بعض ونصفهم بالصينية علشان يلتصون بشكل جيد وبالهنا والعافية
الصنف الي ما ظهر بالصوره للأسف ونسيت اصوره لكم هو البيتي فور وطبعا معظمكم يعرفه عاد قلت لازم اكمل معروفي واقولكم على الطريقة
البيتي فور
بيضتين
كوب زبدة او سمنة بس لازم تكون لينة
2 كوب دقيق
نص كوب سكر
نص ملعقة بيكنج بودر
معلقة صغيرة فانيليا
الطريقة
نخفق الزبد او السمن في الخلاط ثم يضاف له السكر
ونخلطهم بشمكل جيد ثم يضاف البيض والفانيليا
نضع البيكنج بودر على الدقيق وكذلك الكاكاو (2 ملعقة إذا كنتي تريدينه بالكاكاو)
ننخلهم ثم نضعهم على الخليط السابق
ونعجينهم مع بعض لحد ما تتكون عندنا عجينة متماسكة
نشكل البتيفور بالقمع او بالماكينة ويخبز فى فرن متوسط الحرارة ونتركه لحد ما يحمر من تحت ونطلعه من الفرن علشان يبرد ثم يقدم
ملاحظة مهمة جدا: عند صنعنا لاي نوع من البسكويتات الانفة الذكر >> حلوة ذي الانفة الذكر لووووووول
لازم يكون الفرن مشعل من تحت وبس
والزبدة لازم تكون لينة يعني تطلعينها من وقت علشان تلين يعني لا تستخدمين زبدة جامدة علشان ما يخترب معاج البسكويت
لاتستطيع وضع مواضيع جديدة في هذا المنتدى لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى لا تستطيع تعديل مواضيعك في هذا المنتدى لاتستطيع الغاء مواضيعك في هذا المنتدى لاتستطيع التصويت في هذا المنتدى لا تستطيع ارفاق ملف في هذا المنتدى لا تستطيع تنزيل ملفات في هذا المنتدى